Prp staat voor Platelet- Rich Plasma.
Gedurende de afgelopen jaren is er veel geschreven over een PRP en de potentiële effectiviteit bij de behandeling van verwondingen.
Vele beroemde atleten – Tiger Woods, tennisster Rafael Nadal, en verscheidene anderen – hebben PRP ontvangen voor diverse problemen, zoals verstuikte knieën en chronische pees verwondingen. Deze problemen zijn doorgaans behandeld met medicijnen, fysiotherapie, of zelfs een operatie. Sommige atleten hebben gezegd dat door de behandeling van PRP ze sneller zijn hersteld.

Hoewel PRP uitgebreide publiciteit heeft gekregen, zijn er nog steeds aanhoudende vragen over, zoals:

  • Wat is nu precies PRP?

    • Hoewel bloed voornamelijk een vloeistof is (plasma genoemd), het bevat ook kleine vaste componenten (rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes). De plaatjes zijn het best bekend om hun belang in stollend bloed. Echter, bloedplaatjes bevatten ook honderden eiwitten (groeifactoren) die van groot belang zijn bij de genezing van blessures of herstel van uw huid of haar.

PRP is plasma met meer bloedplaatjes dan in het bloed te vinden is. De concentratie van bloedplaatjes – en daarmee de concentratie van groeifactoren – kan 5 tot 10 keer hoger (of rijker) zijn dan normaal.

Om een ​​PRP preparaat te ontwikkelen, moet bloed eerst worden getrokken uit een patiënt. De bloedplaatjes worden gescheiden van andere bloedcellen en de concentratie wordt verhoogd tijdens een proces genaamd centrifugeren. Dan worden de verhoogde concentratie van bloedplaatjes samengevoegd met het overige bloed.

  • Is PRP behandeling effectief bij haaruitval en dunner wordend haar?

PRP is een niet- chirurgische medische behandeling tegen haaruitval, dunner wordend haar, kaalheid en wordt aangeraden na een haartransplantatie. Met een dunne naald wordt de PRP ingespoten in uw hoofdhuid. De haarzakjes krijgen de voeding die ze nodig hebben en versterkt en stimuleert de haargroei. Het is dus veilig, snel en er worden geen chemische stoffen in uw huid geïnjecteerd. Voor het beste resultaat dient u gemiddeld het eerste jaar 4 sessies af te nemen en daarna elk jaar 2 sessies.

*De PRP behandelingen worden in Nederland aangeboden

 

Vraag een gratis consult aan       Binnen 1 uur gratis haaranalyse        Onze Tarieven