In sommige gevallen is een haartransplantatie nog niet van toepassing voor je. In dat geval is het belangrijk dat je haarverlies wordt gestopt. In onze webshop www.hairloss-solution.com kunt u al onze producten vinden.

Er zijn verschillende soorten haaruitval waar je mee te maken kan hebben. Dit zijn de meest voorkomende:

  • Erfelijk haaruitval – Alopecia Androgenetica

    Dit is een erfelijk bepaald haaruitval en begint vaak in de kruin. De oorzaak hiervan is het hormoon DHT (Dihydrotestosteron). De groeifase van het haar wordt ingekort doordat er veel DHT op de hoofdhuid voorkomt en hier een erfelijke aanleg tot overgevoeligheid voor is. Om de kaalheid uit te stellen hebben we verschillende middelen daarvoor. HairForte Spray en Xpecia is een goede combinatie om dit proces te vertragen. Wij kunnen aan de hand van je foto’s een analyse maken welke fase je bevindt en wat er voor je mogelijk is.

  • Pleksgewijze haaruitval – Alopecia areata

    Dit is een haaruitval soort die overal op je lichaam kan voorkomen. Het is heel plaatselijk waarbij er haren afvallen en eromheen wel normaal haargroei is. Bij sommige mensen groeien deze plekken zonder behandeling ook dicht en zijn ze dus tijdelijk, maar dit kan heel maanden tot jaren duren. Een speciaal product om Alopecia Areata  te behandelen is Sadbe 0,1% of Sadbe 1%. Deze zorgt ervoor dat het immuunreactie tegen de haarwortels verminderd wordt en de haarwortels aangewakkerd worden om sneller terug te groeien.

  • Ineens veel haaruitval- Telogeen Defluvium

    Als je meer dan 500 of 1000 haren per dag verliest kan je last hebben van Telogeen Defluvium. Je haren gaan van een groeifase naar een rustfase. De haargroei zal in de meeste gevallen herstellen indien er geen andere oorzaak hiervoor is. Deze vorm van haaruitval kan door verschillende oorzaken komen zoals; stress, ijzergebrek en/of medicijngebruik. Er is een acute vorm en een chronische vorm van telogeen haarverlies. De acute vorm van telogeen haarverlies kan worden veroorzaakt door  ernstige ziekte, sterk verminderde voedselinname, operatie onder narcose, bloedingen en periode met hoge koorts. Als het haarverlies langer dan zes maanden aanhoudt, spreek je van chronisch telogeen haarverlies. De bekendste oorzaken hiervan zijn: schildklierafwijkingen, bloedarmoede, bepaalde geneesmiddelen, zoals bloedverdunners, bètablokkers en chemotherapie, overmatige inname van vitamine A en ziekten aan de alvleesklier, lever en nieren. Mogelijk kan telogeen haaruitval ook worden veroorzaak door psychische stress. Door stress verkrampt je nek, waardoor de bloedtoevoer naar je hoofdhuid vermindert. De haarzakjes raken minder doorbloedt, waardoor ze minder voedingsstoffen krijgen en af kunnen sterven. Een aanvulling van Biotine kan helpen om de haaruitval te stoppen.

*Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

Een aanvulling van vitamines voor en/of na een haartransplantatie is essentieel. 

 

 

 

Zie onze webshop       Vraag advies