DHI haartransplantatie

Als je erover nadenkt om een haartransplantatie of haarimplantatie te laten doen omdat je last hebt van dunner worden haar of kale plekken is het verstandig om je goed te verdiepen in de mogelijkheden. Zo kun je een haartransplantatie gewoon uit laten voeren in Nederland, maar je kunt er ook voor naar Turkije reizen. Ook kun je in de meeste gevallen kiezen tussen twee verschillende methoden van haartransplantatie, de FUE methode en de DHI methode. In deze blog leggen we graag uit hoe de DHI haartransplantatie werkt en wat de voordelen en de nadelen hiervan zijn.

Haartransplantatie DHI methode

De DHI haartransplantatie staat voor Direct Hair Implantation. Haarzakjes worden met behulp van een DHI-apparaat of implantatieapparaat uit het donorgebied gehaald en direct op de gewenste plek geïmplanteerd. Een groot voordeel van de haartransplantatie DHI methode is dat het haar in het ontvangstgebied niet geschoren hoeft te worden. De haren kunnen namelijk direct tussen de bestaande haren teruggeplaatst worden, ook als deze haren lang zijn. Vooral vrouwen die kiezen voor een haartransplantatie kiezen graag voor de DHI methode, omdat het haar niet geschoren hoeft te worden en het dus minder duidelijk zichtbaar wordt dat er een behandeling uitgevoerd is. Ook is het met de dunne DHI pen mogelijk om een hogere haardichtheid te bereiken omdat de haren tussen de bestaande haren geplaatst kunnen worden zonder deze te beschadigen. Met de DHI methode is er bijna geen sprake van bloedingen tijdens het implantatieproces.

DHI haartransplantatie nadelen

De resultaten van de DHI haartransplantatie zijn in sommige gevallen beter dan de resultaten van de FUE behandeling, natuurlijk geheel afhankelijk van jouw wensen. Eén van de DHI haartransplantatie nadelen is dat het langer duurt dan een FUE haartransplantatie. De haarzakjes worden één voor één geplaatst wat meer tijd in beslag neemt en meer nauwkeurigheid vereist. Er kunnen tijdens een DHI sessie dan ook maximaal 3000 grafts geplaatst worden. In sommige gevallen, wanneer er meer dan 3000 grafts geplaatst moeten worden, zullen er dus meerdere sessies ingepland moeten worden. Om deze redenen is een DHI haartransplantatie duurder dan een FUE haartransplantatie. De kans op littekenvorming wordt bij beide methoden steeds kleiner, omdat de technieken steeds vooruitstrevender en nauwkeuriger worden.

DHI haartransplantatie

Als je op het punt staat om een keuze te maken tussen de DHI haartransplantatie of de FUE haartransplantatie is het goed om alle voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. De DHI behandelmethode duurt langer en is duurder, maar het haar in het ontvangstgebied hoeft niet geschoren te worden, er kan een hogere haardichtheid bereikt worden en er is minder sprake van bloedingen tijdens het implantatieproces. Ook de FUE haartransplantatie heeft zijn eigen voor- en nadelen. In een andere blog vertellen wij uitgebreid over de FUE haartransplantatie methode, zodat je ze naast elkaar kunt leggen en voor jezelf kunt bepalen wat je belangrijk vind bij een haartransplantatie. Als je meer advies nodig hebt over een haartransplantatie kun je altijd contact met ons opnemen zodat we je kunnen voorzien van uitgebreid persoonlijk advies. Ook vertellen we je graag alles over de bijkomende kosten, zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan. In de meeste gevallen wordt een haartransplantatie niet vergoed door je zorgverzekering, dus je bent zelf verantwoordelijk voor de kosten.

Table of Contents

DHI Haartransplantatie

Haartransplantatie in Nederland

Injectables

Haartransplantatie in Istanbul

Baard- en snorhaartransplantatie

Groeiboost behandeling

Wenkbrauwhaar transplantatie

Waarom een behandeling bij Medicalpoint?

Al onze behandelingen worden uitgevoerd door ervaren specialisten met een hoog kennisniveau.

We kunnen de kwaliteit hoog en de kosten scherp houden omdat we met onze eigen ervaren artsen uit Istanbul werken. Je hoeft niet meer te reizen voor een haartransplantatie.

Uitstekende nazorg en persoonlijk contact.

15 jaar ervaring in de medische sector waardoor wij eerlijk advies op maat kunnen geven.

Werkwijze van Medicalpoint

Haaranalyse

Je kan op verschillende manieren een haaranalyse krijgen. 

  • Een persoonlijk consult in ons kliniek.
  • Foto’s sturen van rondom het hoofd via contactformulier of onze Whatsapplijn.

Beoordeling

Onze specialist geeft je uitgebreid informatie wat er mogelijk is en wat je kan verwachten van de haartransplantatie. 

Planning

Samen kijken we naar een geschikte datum en wordt er een behandeldag ingepland. Je krijgt per mail alle informatie die je nodig hebt.

Behandeldag

Op de behandeldag krijg je eerst een intakegesprek waarbij je medisch dossier en de nazorg wordt besproken. Daarna wordt door de specialist het de behandelende gebied afgetekend en uitvoerig met je besproken. De haartransplantatie is een dagbehandeling en duurt ongeveer 6 a 7 uurtjes.

Consult

Neem contact met ons op via Whatsapp of vul het formulier in voor een gratis haaranalyse. Na het invullen zullen wij spoedig contact met je opnemen. 

Contactinformatie

Na het invullen van het formulier zullen wij binnen 24 uur contact met je opnemen.

Ook zijn we te bereiken via onderstaande gegevens.