Haartransplantatie voor en na

Als je te maken hebt met kaal wordend of dunner wordend haar kun je erover nadenken om een haartransplantatie te laten doen. Een haartransplantatie wordt ook wel haarherstel of haarimplantatie genoemd en is een chirurgische ingreep die de haargroei verbetert door het gebruik van gezonde haarzakjes uit een andere plek van je eigen hoofd. De groepjes haarzakjes worden weggehaald en herverdeeld en geïmplanteerd in het gewenste gebied. Voordat je kiest voor een haartransplantatie wil je natuurlijk weten hoe de resultaten zijn. Hoe zien de resultaten van een haartransplantatie voor en na er uit? Hoe lang blijft het haar na een haartransplantatie? En zitten er nadelen aan een haartransplantatie? We vertellen je er graag alles over!

Hoe lang blijft haar na haartransplantatie?

Het effect van een haartransplantatie of haarimplantatie is blijvend. Dit betekent dat je, anders als bij sommige andere cosmetische ingrepen, niet nogmaals een behandeling hoeft te ondergaan voor blijvend resultaat. Het haar dat bij een haartransplantatie geplaatst wordt op de kale plekken zal blijven groeien net zoals de rest van het haar op je hoofd. Het resultaat van de haartransplantatie is echt niet direct na de ingreep zichtbaar. Het kan enkele maanden tot een jaar duren voordat het haar begint te groeien. In de eerste paar weken na de haartransplantatie kan het zelfs gebeuren dat de haren uitvallen. Door de impact van de implantatie geeft het lichaam een schrikreactie waardoor de getransplanteerde haren uitvallen. Dit is echter geen reden tot paniek: de haarzakjes blijven gewoon goed zitten en zullen nieuwe haren gaan produceren. De haren groeien in de meeste gevallen dan ook binnen 3 tot 6 maanden terug en geven dan het gewenste effect.

Haartransplantatie voor- en nadelen

Net zoals bij elke medische ingreep zitten er voor- en nadelen aan een haartransplantatie. Een voordeel van een haartransplantatie is dat het geen zware medisch ingreep is. In de meeste gevallen is het een dagbehandeling waarbij je aan het einde van de dag gewoon weer naar huis gaat. De behandeling duurt enkele uren en je hoeft niet onder narcose. Een haartransplantatie wordt door de meeste mensen als niet pijnlijk ervaren. Het geeft wel een onprettig gevoel en kan na de behandeling wat jeuk geven, maar het is niet heel pijnlijk. Daarbij wordt er gewerkt met lokale verdovingen wat maakt dat de behandeling prima uit te zitten is. Omdat de huidige behandelmethoden steeds vooruitstrevender zijn wordt littekenvorming beperkt tot een minimum. De resultaten zijn in bijna alle gevallen zoals gewenst. Er kan heel goed vooraf een beeld geschetst worden van het resultaat wat behaald kan worden. Daarom wordt er maar heel zelden iemand teleurgesteld door een effect wat anders is dan gedacht.

Er zitten natuurlijk ook nadelen aan het laten uitvoeren van een haartransplantatie. Na de ingreep mag je enkele dagen niet zwemmen of andere sporten uitvoeren. Door lichamelijke inspanning komt er druk op het hoofd te staan wat de broze haarzakjes en eventueel incisies kan beschadigen. Tien dagen na de behandeling mag je (bijna) alle activiteiten weer hervatten zoals gewoonlijk. In de periode na de ingreep moet je voorzichtig zijn met het wassen van je haren. Hiervoor krijg je uitgebreid advies mee van de kliniek. Bij de meeste uitgevoerde haartransplantaties met de FUE methode moet het haar (deels) geschoren worden. Dit geeft je natuurlijk tijdelijk een ander uiterlijk wat vooral door vrouwen als onprettig wordt ervaren. Gelukkig kun je meestal ook kiezen voor de DHI methode waarbij het scheren in de meeste gevallen niet nodig is. Net zoals bij elke chirurgische ingreep bestaat er wel een kans op infecties. Door het goed schoon te houden en het advies van de artsen op te volgen beperkt je dit risico tot een minimum. Tot slot is één van de grootste nadelen van een haartransplantatie het feit dat je dit bijna altijd volledig zelf moet betalen. Een haartransplantatie wordt in principe niet vergoed door de zorgverzekering, dus je moet zelf de kosten hiervan dragen.

Haartransplantatie voor en na

Klanten die bij ons langskomen voordat ze een haartransplantatie hebben ondergaan hebben last van dunner wordend haar of kale plekken. Ook inhammen aan de voorkant of een kale plek achterop het hoofd zijn veelvoorkomende klachten. In de meeste gevallen kunnen wij dunner of kaler worden haar op deze plekken goed behandelen. Voorafgaand aan de behandeling bespreken we wat het gewenste resultaat is en wat de mogelijkheden zijn. Na de behandeling zal het nog enkele maanden tot een jaar duren voordat het gewenste effect zichtbaar is. Dit zullen we allemaal toelichten bij de intake zodat je weet wat je voor en na de haartransplantatie kunt verwachten.

Table of Contents

Haartransplantatie voor en na

Regenera Activa

Haartransplantatie in Nederland

Injectables

Haartransplantatie in Istanbul

Baard- en snorhaartransplantatie

Groeiboost behandeling

Waarom een behandeling bij Medicalpoint?

Al onze behandelingen worden uitgevoerd door ervaren specialisten met een hoog kennisniveau.

We kunnen de kwaliteit hoog en de kosten scherp houden omdat we met onze eigen ervaren artsen uit Istanbul werken. Je hoeft niet meer te reizen voor een haartransplantatie.

Uitstekende nazorg en persoonlijk contact.

15 jaar ervaring in de medische sector waardoor wij eerlijk advies op maat kunnen geven.

Werkwijze van Medicalpoint

Haaranalyse

Je kan op verschillende manieren een haaranalyse krijgen. 

  • Een persoonlijk consult in ons kliniek.
  • Foto’s sturen van rondom het hoofd via contactformulier of onze Whatsapplijn.

Beoordeling

Onze specialist geeft je uitgebreid informatie wat er mogelijk is en wat je kan verwachten van de haartransplantatie. 

Planning

Samen kijken we naar een geschikte datum en wordt er een behandeldag ingepland. Je krijgt per mail alle informatie die je nodig hebt.

Behandeldag

Op de behandeldag krijg je eerst een intakegesprek waarbij je medisch dossier en de nazorg wordt besproken. Daarna wordt door de specialist het de behandelende gebied afgetekend en uitvoerig met je besproken. De haartransplantatie is een dagbehandeling en duurt ongeveer 6 a 7 uurtjes.

Consult

Neem contact met ons op via Whatsapp of vul het formulier in voor een gratis haaranalyse. Na het invullen zullen wij spoedig contact met je opnemen. 

Contactinformatie

Na het invullen van het formulier zullen wij binnen 24 uur contact met je opnemen.

Ook zijn we te bereiken via onderstaande gegevens.