PRP behandeling

Een PRP behandeling staat voor “Platelet-Rich Plasma” (plaatjesrijk plasma) behandeling. Het is een medische procedure die vaak wordt gebruikt in verschillende medische specialiteiten, waaronder orthopedie, dermatologie, cosmetische geneeskunde en meer. Het doel van een PRP-behandeling is om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te bevorderen en te versnellen.

Tijdens een PRP-behandeling wordt bloed afgenomen van de patiënt. Dit bloed wordt vervolgens gecentrifugeerd om de bloedplaatjes te scheiden van de andere bloedcomponenten. Bloedplaatjes bevatten groeifactoren en andere bioactieve stoffen die betrokken zijn bij het herstel en de regeneratie van weefsels. Het geconcentreerde bloedplasma, dat rijk is aan deze groeifactoren, wordt vervolgens geïnjecteerd in het gebied dat behandeld moet worden. Afhankelijk van het doel van de behandeling kan dit bijvoorbeeld een beschadigd gewricht, een huidgebied met littekens of haarfollikels voor haargroei zijn.

In de dermatologie wordt PRP soms gebruikt voor huidverjonging en de behandeling van littekens. In de orthopedie kan het worden gebruikt om weefselherstel en genezing in gewrichten, pezen of spieren te bevorderen. De toepassingen van PRP zijn divers en kunnen variëren afhankelijk van het medische vakgebied en de specifieke behoeften van de patiënt.

PRP behandeling voor je haar

Een PRP-behandeling voor haar is een procedure waarbij het Platelet-Rich Plasma (plaatjesrijk plasma) wordt geëxtraheerd uit het bloed van de patiënt en vervolgens in de hoofdhuid wordt geïnjecteerd. Dit geconcentreerde plasma bevat groeifactoren en andere bioactieve stoffen die de gezondheid van haarzakjes kunnen stimuleren en de haargroei kunnen bevorderen. De behandeling wordt vaak toegepast bij personen met haarverlies, dunner wordend haar of om de algemene kwaliteit van het haar te verbeteren. Door de natuurlijke herstelprocessen te activeren en de voedingsstoffen direct naar de haarfollikels te brengen, kan een PRP-behandeling helpen om dikker, voller haar te bevorderen en het zelfvertrouwen van individuen te vergroten. Het succes van de behandeling kan variëren, afhankelijk van de oorzaak van haarverlies en de individuele respons op de therapie.

PRP behandeling in het gezicht

Een PRP-behandeling voor het gezicht, ook wel de “vampire facial” genoemd, is een esthetische procedure waarbij Platelet-Rich Plasma (plaatjesrijk plasma) wordt gebruikt om de huidverjonging te bevorderen. Tijdens deze behandeling wordt een kleine hoeveelheid bloed van de patiënt afgenomen en gecentrifugeerd om het plasma met een hoge concentratie groeifactoren te isoleren. Dit plasma wordt vervolgens op de huid aangebracht of geïnjecteerd. De groeifactoren stimuleren de productie van collageen en elastine, essentiële componenten voor een jeugdige huid. PRP-behandelingen kunnen helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en littekens, evenals het verbeteren van de algemene textuur en teint van de huid.

De kosten van een behandeling

De kosten van een PRP-behandeling kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie van de kliniek, de ervaring van de medische professional, het specifieke gebied van het lichaam dat wordt behandeld en het doel van de behandeling. Over het algemeen kunnen PRP-behandelingen voor haar of huidverjonging variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s per sessie. Het is belangrijk om te begrijpen wat is inbegrepen in de kosten, zoals het aantal sessies dat nodig kan zijn voor optimale resultaten. Als je voornemens bent om een PRP behandeling te laten uitvoeren adviseren we om een grondig consult te hebben met een bevoegde medische professional om de kosten en verwachtingen van de behandeling te bespreken.

Waarom een PRP behandeling bij Medical Point

PRP behandeling is een revolutionaire methode in de esthetische en regeneratieve geneeskunde, en biedt talloze voordelen voor patiënten die op zoek zijn naar een natuurlijke, maar effectieve benadering van huidverjonging en haarverliesbehandeling. Bij Medical Point begrijpen we de unieke eigenschappen van PRP-behandeling en passen deze deskundig toe om optimale resultaten te behalen.

Voordelen van een PRP behandeling

Eén van de grootste voordelen van PRP is dat het gebruik maakt van het eigen plasma van de patiënt, waardoor het risico op allergische reacties en afstoting aanzienlijk wordt verkleind. Deze behandeling stimuleert de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam, wat resulteert in een verbeterde huidtextuur, vermindering van fijne lijntjes en rimpels, en een algehele verjonging van de huid. Voor patiënten die kampen met haarverlies, kan PRP de haargroei stimuleren en de gezondheid van de hoofdhuid verbeteren. Deze veilige en minimale invasieve procedure biedt een duurzame oplossing, waarbij de resultaten vaak al na enkele behandelingen zichtbaar zijn. Bij Medical Point zetten we ons in voor het leveren van topkwaliteit PRP-behandelingen, waarbij we gebruik maken van de meest geavanceerde technieken om uw natuurlijke schoonheid te benadrukken en uw zelfvertrouwen te versterken.

Benieuwd naar wat deze behandeling voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Table of Contents

prp-behandeling platelet-rich-plasma

Regenera Activa

Haartransplantatie in Nederland

Injectables

Haartransplantatie in Istanbul

Baard- en snorhaartransplantatie

Groeiboost behandeling

Waarom een behandeling bij Medicalpoint?

Al onze behandelingen worden uitgevoerd door ervaren specialisten met een hoog kennisniveau.

We kunnen de kwaliteit hoog en de kosten scherp houden omdat we met onze eigen ervaren artsen uit Istanbul werken. Je hoeft niet meer te reizen voor een haartransplantatie.

Uitstekende nazorg en persoonlijk contact.

15 jaar ervaring in de medische sector waardoor wij eerlijk advies op maat kunnen geven.

Werkwijze van Medicalpoint

Haaranalyse

Je kan op verschillende manieren een haaranalyse krijgen. 

  • Een persoonlijk consult in ons kliniek.
  • Foto’s sturen van rondom het hoofd via contactformulier of onze Whatsapplijn.

Beoordeling

Onze specialist geeft je uitgebreid informatie wat er mogelijk is en wat je kan verwachten van de haartransplantatie. 

Planning

Samen kijken we naar een geschikte datum en wordt er een behandeldag ingepland. Je krijgt per mail alle informatie die je nodig hebt.

Behandeldag

Op de behandeldag krijg je eerst een intakegesprek waarbij je medisch dossier en de nazorg wordt besproken. Daarna wordt door de specialist het de behandelende gebied afgetekend en uitvoerig met je besproken. De haartransplantatie is een dagbehandeling en duurt ongeveer 6 a 7 uurtjes.

Consult

Neem contact met ons op via Whatsapp of vul het formulier in voor een gratis haaranalyse. Na het invullen zullen wij spoedig contact met je opnemen. 

Contactinformatie

Na het invullen van het formulier zullen wij binnen 24 uur contact met je opnemen.

Ook zijn we te bereiken via onderstaande gegevens.